Нашата цел!

Генерална цел на Проектот Проект 1: Спроведување на законот за спречување и заштита од дискриминација е да се придонесе кон унапредување на заштитата од дискриминација, социјално вклучување и социјални права, вклучувајќи ги и малцинствата, особено Ромите во Македонија.

Закон за спречување и заштита од дискриминација

Овде можете да го превземете законот за спречување и заштита од дискриминација

04.10.2011

ПОСЛЕДНИ НОВОСТИ

Регионалниот состанок на 19 и 20 Септември 2017 год во Будва,-Црна Гора

 
Во организација на ИОМ, ЗЕМ „Еднаков пристап“ зема учество на регионалниот состанок на 19 и 20 Септември 2017 год во Будва,-Црна Гора. Тема: „Културолошко сензитивна заштита на жртви на трговија со луѓе“
 
Регио...

 

Годишна средба за вмрежување на грантисти

 
Во оганизација на МЦМС и ЦИВИКА Мобилитас, во х. Дрим - Струга на 14-15.11.2016
 
ПОДДРЖУВАЧИ НА ПРОЕКТОТ
КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Локација

Здружение на граѓани за Eднакви можности
Еднаков пристап

Контакт Адреса

Добромир Хрс бр.3
1000 Скопје, Република Македонија

Контакт Телефони

Телефон : ++ 389 22781244
Мобилен : ++ 389 70323671